KYK Burs/Kredi Sonuçları Açıklandı

KYK Burs/Kredi Sonuçları Açıklandı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yükseköğrenim gören öğrencileri maddi yönden desteklemek amacıyla ödenen ve Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin heyecanla beklediği 2017-2018 eğitim öğretim yılı burs/kredi başvuru sonuçları açıklandı. KYK geçen yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilere ekim ayı dâhil olmak üzere ödeme yapacak.
 

Yurt içinde öğrenim gören öğrenciler için son gün 21 Kasım
 
Burs/kredi başvuru sonuçlarını kısa sürede açıklayarak kasım ayında öğrencilere ödeme yapmaya hazırlanan KYK’nın ödeme yapabilmesi için burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin en geç 21 Kasım saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor. (Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamamaktadır.)
 

Burs/kredinin hangi durumlarda kesileceği, kredi geri ödemesinin ne zaman ve ne şekilde yapılacağı gibi öğrencinin sorumluluğunda olan bilgilerin yer aldığı burs/kredi taahhütnamesinin dikkatli bir şekilde okunması gerekiyor.
 

İlk ödeme kasım ayında iki aylık olarak yapılacak
 
Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere kasım ayı sonunda ekim ve kasım olmak üzere iki aylık ödeme yapılacak.
 

Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere 2017-2018 eğitim öğretim yılı için ödeme yapılmayacak. Ancak dileyen öğrenciler (normal öğrenim süresi içerisinde olmak kaydıyla) bir sonraki eğitim öğretim yılında burs/kredi için tekrar başvurabilecek.

https://sonuc.kyk.gov.tr/KrediBurs/Home/KimlikDogrulama

Diğer Duyurular